lördag 30 april 2011

Många backar små...

Igår kväll ryckte det i träningsmusklerna, men eftersom jag fortfarande inte känner mig helt kry så fick det bli en powerwalk.

Eller nja, "power" och "power"... Snarare en vanlig promenad, för någon "power" kände jag inte. Det blev ett lugnt tempo; 3,5 km på ca 35 minuter.
Men man kanske borde ge sig själv ett plus för att det var "backigt" och jag tryckte en barnvagn framför mig? :-)

Jag vill träna "på riktigt"! Snart så....

fredag 29 april 2011

Att rumpan är DÖV...

...var något helt nytt för mig.

Tydligen kan baksida lår och vadmuskler kompensera vid träning av rump-muskulatur. Detta läste jag i en "topphälsablogg". Det kan tydligen även "förvärras" om höftböjen är stel.

Här ska stretchas och töjas höftböj! Rump-jäveln ska inte komma undan!

torsdag 28 april 2011

Förvånande...!

Tydligen ett segt, jäkla halsont. Men har inte riktigt lika ont som tidigare i veckan. Vi får se hur jag mår efter helgen. Håller tummarna!

Idag var jag och barnen i stan och åt glass vid torget i solen. Underbart! Valde en "Calippo Cola" och blev faktiskt aningen förvånad över att den "bara" innehöll 95 kcal...?! Ingenting jämfört med t.ex. en Magnum Mandel ju!

tisdag 26 april 2011

Abstinens!

Usch, abstinensen är total!

Jag önskar att jag kunde köra ett riktigt tungt styrke-pass eller intervall-pass nu, istället för att ligga på soffan och känna hur halsen känns full av taggtråd!

Hoppas ni tar hand om er och tränar, ni som kan! ;-)

måndag 25 april 2011

Typiskt, som Nasse skulle ha sagt.

Hade ett sådant där asjobbigt, men skitkul box-pass inbokat idag, men vaknade med huvud- och ögonvärk, samt halsont. Så det blev inget med det... Kass! :-(

söndag 24 april 2011

Skärpning!

Påskhelgen har förvisso inneburit mycket grillad (nyttig) mat, men även en hel del (=alldeles för mycket!) fika, glass och godis. Det är ju nackdelen med långhelger och bristen på moral...

Nej, nu blir det skärpning igen! Jag kan ju i alla fall glädja mig åt jag kom i ett par sommarjeans jag inte kunde ha innan sista graviditeten! Woohooow! (Har fortfarande inte vågat mäta mig dock. Det tar vi...eh...senare.) ;-)

När jakten på den perfekta kroppen...

...övergår i fullständig idioti!

Med risk för att låta kaxig och nedvärderande; men jag har verkligen svårt att förstå människor som tror att det finns genvägar till den "perfekta" kroppen. Hur kan man tro att pulverdieter och lågkalori-dieter på 500 kcal per dygn är ett BRA och framför allt ett hållbart sätt att gå ner i vikt...?!

Senaste dieten som fått uppmärksamhet är Xtravaganzas "Soppdiet". En kvinna uppger sig ha blivit sjuk av att ha ätit sopporna under 4 månader. En annan kom in till akuten med vattenförgiftning efter ha blivit rekommenderad av företaget att dricka 5 liter vatten om dagen. Vem kan med sunt förnuft tycka att 5 liter vatten låter rimligt?! Desperationen måste vara otroligt stor....?

Xtravaganza säger själva att de följer livsmedelsverkets rekommendationer. Eh... Vilka rekommendationer syftar de på då? *funderar*


lördag 23 april 2011

Påskaftons morgon; nu kör vi!

Jag brukar inte tycka att core som enskilt pass är sååå jobbigt, men direkt efter ett spinning-pass insåg jag; Jo, den kan vara jobbig!
Energin var som bortblåst, så hela passet genomfördes på ren vilja. Tur att det inte är något fel på den i alla fall...! ;-)

Spinningen kändes däremot bra. Svetten lackade, men tempot fanns där!

Det var ju detaljen med det där vanliga "felet"; nära noll kondition, men annars så...! :-)

fredag 22 april 2011

Tränings-fri (för en gång skull).

Sov som en stock inatt!!!
I morse fick jag sovmorgon i "påskpresent" av sambon. Snarkade gott fram till 09.30 och kände mig ändå jääääätte-seg! Tror kroppen behövde sig lite återhämtning. Inte varje dag en f.d. gravid kvinna intensiv-startar med sin träning. ;-)

Den här dagen är också träninsfri. Men imorgon bitti, då är det tänkt att smälla igen. Core och spinning står på schemat! (Om man inte "lyckas" få de här bacillerna barnen springer omkring med för tillfället)...

Glad påsk allesammans!

torsdag 21 april 2011

Grymt härlig känsla i gårdagens pass!

Passade på att träna igår, efter att jag hade kört äldsta sonen till gymnastiken. Det blev först 25 minuter intervall-träning på löpbandet. 5 minuters uppvärmning (gång, 6,2 km/h) och sen blev det 1 minuts löpning/2 minuters snabb gång under 6 st intervaller.

Första löpningen var på 6 min/mil tempo. Andra och femte var på 5,27-tempo och de två mittersta var på 5 min-tempo. Jag är långt ifrån en rutinerad löpare (!) men jag förstår definitivt många löpares problem; att gå ner från 5 till 6-minuterstempo. Har man sprungit lite snabbare en stund känns den lägre hastigheten JÄÄÄTTELÅNGSAMT!

Hur som helst. Även idag tyckte jag att intervallerna var rolig. Trots att jag inte hade en Mikael Renberg att vila ögonen på. ;-)

Efter det var det 30 min core och sist, men inte minst, styrketräning i gymmet. Bröst, bi- och triceps och axlar fick sig en genomkörare de sista 20 minuterna. Axelpressen låg på 18,5 kg och det blev 2 x 10 rep. Sista 3 var otrooooligt jobbiga! Men det brände gott i musklerna! :-)

onsdag 20 april 2011

Vi skyller väl allt på LCHF...

Det är inte lätt att äta nyttigt. Även om vi försöker tycks det i slutändan bara bli fel ändå.

Vi efterfrågar allt mindre kolhydrater och färre kalorier i vår kost. Resultatet blir att matproducenterna manipulerar produkterna så att vi inte ska märka avsaknaden av bl.a. smak. Istället tillsätter man kostfiber (inulin och oligofruktos) som i sin tur kan ge gaser, magkramper, yrsel och diarré.


Tänk den dagen vi alla går omkring i ett enda stort gasmoln? Ja, ja, lite får man väl stå ut med. Vill man vara fin får man lida pin. Eller hur var det... :-P

SvD,

tisdag 19 april 2011

Ja, jag överlevde. Men det var knappt.

Jag ska erkänna att jag var något nervös inför passet igår; 60 min BOX. För första gången någonsin. Som tur var följde en vän med, vilket dämpade nervositeten något.

Ca 15 minuter in i passet så minns jag att jag tänkte: "Men hallå. Var det inte värre än så här...? Jag är ju bara liiite svettig?!"

M.Y. B.A.D...!!! För sen tog det en vändning mot helvetet! Raka slag, krokar, "upper-cuts", höga knän, höga fötter, jumping jacks och f-n vet allt i hundratals... Som ni vet; min kondition är såådäääär... *harkel*

På något underligt sätt klarade jag mig ändå igenom (i stort sett) hela passet levande! Förmodligen pga min peppande vän och det faktum att det var riktigt, riktigt kul! (Trots att det riktigt, riktigt jobbigt!)

Det blir nog som med förlossningen. Om någon vecka när jag har förträngt hur jobbigt det var, så går jag säkert dit igen! ;-)

måndag 18 april 2011

Nu vet jag!

Igår när jag körde intervaller (och tyckte om det?!): kan det ha berott på att mina ögon vilade på Mikael Renberg, som var expertkommentator på SVT:s damhockey? De sägs ju att tiden går fort när man har "roligt". ;-)

Mmmm....Marab...Nej, Mikael. :-)

söndag 17 april 2011

Jag - Tyckte om intervallträningen... Hm..?!

Idag blev det försiktig intervallträning. 3 min gång /1 minut löpning under 30 minuter. Hann 3,6 km och förbränning slutade på 226 kcal (Jag tar maskin-uträkningar med en nypa salt!) ;-)

Jag som inte har någon kondition att tala om tyckte faktiskt att intervallträning var mycket roligare än något annat jag testat i konditionsväg. Blev faktiskt lite förvånad själv, men halvtimmen bara flög iväg! Jag som alltid tyckt att löpning inte varit något för mig. Hm...

Efter det körde jag styrketräning på gymmet. Vågade inte lägga på för mycket vikt, vilket nog var bra för 5 min innan jag var klar började må lite illa; ett tecken på att man tagit i fullt tillräckligt! ;-) Fick bäst känsla på bencurlen och korsryggs-maskinen. Brände riktigt gott i musklerna där!

lördag 16 april 2011

Kanske "yeay"...(?!) =)

Jag tycker att jeansen sitter liiite lösare och jag kan använda mig av hål nr 2 istället för 1 (i bältet menar jag nu!) ;-)

Jag vågar dock inte mäta eller väga mig (än)... Håll tummarna att min magkänsla stämmer, är ni snälla!

fredag 15 april 2011

Beslutsångest - Vilket I-landsproblem!

Gårdagen bestod i beslutsångest. Sambon skulle komma hem från sin tjänsteresa och jag skulle ÄNTLIGEN få träna! Plötsligt kunde jag inte bestämma mig för vilket pass (om något) jag skulle gå på. Ha ha! Vilket I-landsproblem när man tänker efter... ;-)

Efter att ha tagit bort Body Pumpen (för jag måste börja köra mer konditionsträning!) så valde jag mellan 60 min Body Combat och 45 min spinning. Efter mycket ågren blev det till slut Combaten.

Grymt roligt! Det var längesen jag körde combat, så helt ny var jag ju inte, men man kan väl konstatera att det inte bara för koreografin som hade ändrat sig (typ 28 ggr emellan!); även min kondition är inte som den borde vara.

Dock kunde jag slutköra passet utan uppehåll, vilket faktiskt imponerade på mig själv! Svetten lackade, benen kändes "aningens" tunga (*hrm*), för att inte TALA om armarna...?! Men den inre "fightern" som instruktören efterfrågade innan passet; Jodå, hon fanns där inom mig!

Fast jag är gryyyymt seg i kroppen idag... Ha ha! Träningsvärken kommer nog som ett brev på posten om ett dygn eller två.

Trevlig fredag och helg på er allesammans!

torsdag 14 april 2011

Men jösses?! Det finns hopp!

Även för en trebarnsmorsa som mig.
Jag hittade Olga Rönnbergs blogg och upptäckte att hon där hade lagt ut en bild på hur hon såg ut 6 veckor efter förlossningen och sen även en bild tagen 1 år efter förlossningen.

H.E.R.R.E.G.U.D. säger jag bara?! Med min nuvarande "deg-mage" är det ju nästan så man kan börja hoppas lite...! (Om det inte vore för det där förbannade Riesen-suget!) *suckar lite* ;-)

Nej, skam den som ger sig! 15 kg gick hon ner, men själv skulle jag vara mer än nöjd med "bara" 8-10 kg. Här är bilderna förresten:

onsdag 13 april 2011

Skamsen men stolt (!) + 100 armhävningar, vecka 4, dag 2...

Igår var en sån där dötrist och genomgrå dag, när regnet piskade mot fönsterrutorna. Inte blev det bättre av att sambon är på tjänsteresa. Jag smög in på Ica och köpte en påse Riesen.... *skäms*

Men nya tag som gäller (igen)! Jag måste ju faktiskt säga att det "over all" har gått förvånansvärt bra att bara äta godis på helgen. Bättre än jag hade trott. Jag har faktiskt bara fuskat ett FÅTAL gånger på vardagarna! *lite stolt* :-)

Och så var det dags igen... "Down and give me ten!" (Or more)! ;-)

Set 1... 14 st
Set 2... 16 st
Set 3... 12 st
Set 4... 12 st
Set 5... (minst) 18 st.

Sista setet blev totalt 20 stycken (varav de 3 sista var seeeeeeega!)

När man kommer in på vecka 6 är sista seten på "Minst 40-50 stycken" (?!). Just nu känns det rätt så ogenomförbart...! :-O

Spring dig frisk!

Läkare skriver allt oftare ut recept på motion (!) istället för mediciner.

Helt rätt, säger jag! Om man exempelvis dras med högt blodtryck och ont i lederna pga övervikt, varför ska man då inte försöka röra sig mer och med största sannolikhet få bukt på båda symptomen på naturlig väg?


Alternativet hade varit att inte ändra sin livsstil alls och istället sjunkit allt djupare ner i soffan och knaprat piller... Vilket är bäst?

DN, DN

måndag 11 april 2011

Burn, fat, buuuuurrrrn!!!

När man är småbarnförälder är det inte alltid träningspassen kan förläggas som man själv önskar... Istället för 30 min Indoor Walking blev det 20 minuter crosstrainer och sen (som planerat) 30 min core.

Jag måste säga att crosstrainer-träningen kändes riktigt bra! Vanligtvis (även sist) brukar jag bli jättetrött och andfådd efter 10 minuter. Idag var det sådär "lagom" jobbigt. (Är man ÄKTA svensk om man säger så...? Ha ha!) Min puls låg på ca 155-170 i stort sett hela tiden. Förra gången pendlade den mellan 185-195 *
* Lugn, även om det är högt, är det inte SÅÅÅ högt. Min maxpuls är högre än "normalt".
Kan det vara så att min kondition inte är obefintlig längre. Bara nästan obefintlig..? Ha ha!


Återigen kändes coren riktigt skön. Betydligt mer brännande styrkeövningar och statisk träning än förra passet. Däremot förstår jag fortfarande inte varför de olika instruktörerna kör olika koreografier...??

När jag kom hem passade jag på att ta ut hundarna, vilket gjorde att det blev ytterligare 20 minuter rask promenad. Lågintensiv träning = Burn, fat, buuuuuurrrrrn!!! ;-D

söndag 10 april 2011

100 armhävningar, Vecka 4 Dag 1...

Hade tänkt köra Cykel och cirkelträning på gymmet idag, men det blev ändrade planer. Sambon ska ut och resa i veckan som kommer och därför kändes det bättre att anpassa träningstillfällena så det är fördelade mer jämnt över veckan.
Därför är det tänkt att det ska bli 30 min core och 30 min Indoor Walking imorgon stället.

Jag var trött i musklerna i morses men inte alls samma träningsvärk som efter måndagens pump-pass. Jag kanske delvis "kommit upp mig" mig lite i uthållighet/muskulatur men tror ändå att det framför allt beror på att det inte alls kändes optimalt när jag tränade.. Någonting gjorde att jag inte kunde ge 100 %... :-(

Idag var det dags för lite mer armhävningar hemma. Svårt att hinna med dem när jag lägger in pass på gymmet regelbundet:

Set 1... 12 st
Set 2... 14 st
Set 3... 11 st
Set 4... 10 st
Set 5... (minst) 16 st.

Sista setet blev just 16 st den här gången. Hade inte orkat en enda till, kände jag.

lördag 9 april 2011

Frustrerande...!

Fredag eftermiddag/kväll avslutade med ett Body Pump-pass. Fick inte alls samma bra känsla som på måndagens pass... Det som kändes någorlunda bra var nog benböj, rodd, sida mage och bröst-övningarna. Smått frustrerande när man känner att man varken får "kontakt" med musklerna eller har orken att ta i max på vissa muskelgrupper. :-(

Dock fick jag glädjen att se en vän köra Pump (eller ett gym-pass över huvudtaget) för första gången. Hon såg väldigt frågande och förvirrad ut stundtals. Jag kände så väl igen mig själv, som man såg ut de första gångerna man gick på passet och inte hade en aning om vad "rodd", "ner i bott och pulsa" eller "ändra tempot till tre" var för kommandon...! ;-)

Nästa styrkepass får definitivt bli på gymmet så jag kan köra skiten ur varje muskelgrupp istället för den här "uthållighetsstyrkan"!

fredag 8 april 2011

Prisvärda maskiner?

Vi har haft en gammalt löpband stående på övervåningen i så många år att jag har tappat räkningen! Sambon tog emot detta och sa att han "självklart skulle använda det". Mhm....

Nu fick jag till slut nog och vi gav bort det för några månader sen. Plötsligt (i samma veva som jag kom igång med träningen efter graviditeten) blev jag lite sugen på att ha ett löpband, crosstrainer eller träningscykel hemma (Bra tajming, va?).
Egentligen borde man kanske behållit det, men samtidigt känner jag att jag i så fall vill ha ett som är BÄTTRE än det vi hade (som inte ens var motordrivet).


Det värsta med att köra på gym är ju att man vänjer sig vid de maskinerna som finns där och blir väldigt kräsen. När man tittar i nätbutikerna fastnar man för de som kostar runt 15-20.000 kr... *suckar*

Någon som kan tipsa om vad man ska tänka på/något prisvärt? Priset gör ju inte allt, men antar att de bättre maskinerna är dyrare?

torsdag 7 april 2011

Mer kondition, men besviken på passet...

Körde äldsta sonen till gymnastiken igår eftermiddag och passade då på att åka bort till gymmet och träna lite själv.
Det blev först 16 minuters "powerwalk", där jag på den tiden hann med 1,71 km. Efter det blev det 30 minuters core-träning.

Smått förvirrad blev jag av att koreografin inte alls var samma som det core-passet jag gick på förra veckan...? (Trots att hon som höll i passet sa att: "Snart får vi ny koreografi").
Den här "verisionen" var inte alls lika jobbigt! Mer balansövningar och ni vet ju hur stor "sucker" jag är när det gäller styrkeövningar som brääääännner...! ;-)

Efter coren hade jag också lite tid över innan jag skulle hämta sonen igen, så det fick bli 15 minuter cross-trainer. DET var däremot jobbigt! Min kondition är (fortfarande) nästintill obefintlig, men någon gång borde det väl bli bättre...? :-)

onsdag 6 april 2011

Dagens tips + Perfekt träningslåt!

Om du har sjukt mycket träningsvärk i benen är det inte en jättebra idé att bära ett 15 kg tungt barn uppför trappan... ;-)

Bästa träningslåten nu måste ju vara den här?! (Kom på det när jag satt i bilen, hörde den på radion och blev sugen på spinning eller liknande!

tisdag 5 april 2011

Ååhhh!

Igår kväll kördes det första Body Pump-passet på nästan 1,5 år. Det är bara att konstatera; Jag är en styrketräningsmänniska! Sååå mycket roligare än Body Balance-passet i helgen. Samtidigt vet jag ju att det är bra med variation, så jag ska verkligen tvinga mig själv att köra annat också!

Jag vågade inte på något sätt ta i max, men är ändå otroligt nöjd. Framför allt ben-delen, då jag har 10 kg på stången utan problem. Men så har jag alltid haft starka ben, pga ridningen. Jag hoppade över utfallen helt den här gången, eftersom det bara är 9 veckor sen förlossningen. Kändes dock lite fånigt att bara stå där när alla de andra körde den övningen...

Var riktigt nöjd efter passet. Skönt upplägg av pass och bra uppdelat, energimässigt, av mig! :-)

måndag 4 april 2011

100 armhävningar, vecka 3, dag 3...

Set 1... 11 st
Set 2... 13 st
Set 3... 9 st
Set 4... 9 st
Set 5... (minst) 13 st.

Sista setet blev 16 st (sega med härliga) armhävningar!

+ Avslutade med 80 sekunder i "planka"!

Underskattade....

Jag ska erkänna att jag underskattade "Balance:n" en aning, då jag bokade in ett Body Pump-pass igår söndag, redan dagen efter "Balance-passet". Jag fick erkänna mitt misstag när jag, redan på söndag morgon vaknade med träningsvärk i axlar, rygg och bröst...

Jag avbokade passet och istället blev det en powerwalk (som det så fint kallas nu för tiden...) på totalt 3,4 km. Tid in till sjön (1,7 km) var exakt 15 minuter. De resterande 1,7 km hem tog 18 minuter.
Dels pga lite ont i min ena höft (foglossning som spökar?) men jag får även skylla lite på vår älskade hund, vars höft (även den) har sett sina bästa dagar.

Inte kändes det som vår ute heller. Grått och dimmigt och längst in vid sjön låg isen kvar. Både på sjön och på vägen (?!) Sol och +15 grader tack, så är det mer motiverande att ge sig ut på promenad! :-)

söndag 3 april 2011

Kämpar...

...verkligen emot sötsuget ikväll! *gaaah* Har ätit både naturell yoghurt med blåbär och hallon och sen keso + kokt skinka.


Om det hjälper? NEJ! Inte mycket...

Jävla knöl (?!)

Jag försöker tänka på vad jag äter. Jag äter i stort sett aldrig vitt bröd av den enkla anledningen att jag inte tycker att det är gott... Likaså med vanliga flingor som t.ex. "Corn flakes".

Däremot har jag svårt att tänka mig en kost helt utan kolhydrater. Jag kan förstå vitsen med att dra ner på dem och även att man byter ut dem mot fullkorns-varianten, men att sluta äta det helt... Nej. Pasta och potatis som är så gott och viktigt bränsle för hjärnan!

En livsfarligt knöl...?!

Jag är helt övertygad om att man bör äta regelbundet, nyttigt och utefter hur mycket man rör sig. Och framför allt äta det man själv tycker är gott och som ens kropp mår bra av! Sen om det är en biff med grönsaker eller en bakpotatis med röra är egentligen skit samma! Lite sunt förnuft och/eller potatis har ingen dött av! ;-)

Lite oväntat...

...men intressant. "Body Balance! ger tydligen mest träningsvärk i axlar, bröst och skulderblad... *funderar*

lördag 2 april 2011

Det är obeskrivligt jobbigt...

...att gå upp kl 07.30 på helgen...! Särskilt när två av barnen roar sig själva och sambon och det tredje barnet snusar sött... Men upp kom jag och iväg bar det; 60 minuters "Body Balance" och 20 minuter rask promenad efteråt (2,17 km, dvs ett snitttempo på 6,5 km/h). Riktigt skön start på dagen, NÄR MAN VÄL KOMMIT DIT! :-)

Det blev tydligt att jag är en person som föredrar styrketräning. Jag har väl hyfsad balans, men töjbarheten och lugnet är nästintill obefintlig. Jag gjorde många övningar för fort och jag försökte verkligen skärpa mig och ta det lugnare!
Sen sa instruktören plötsligt: "- Nu blir det mage. Den här låten är lång och jobbig!"

Halvvägs in i övningarna så tänkte jag: "Jaha, när kommer det jobbiga då?" Som om hon hade läst mina tankar så säger hon: "-Vänta bara, vi är inte klara än!"

Ok... tänkte jag. Minuterna tickade på och visst kändes det en hel del, men "jobbigt" var nog helt fel ord. Människor pustade och stönade högt runt omkring mig men jag låg bara och tänkte:
"Undrar hur de hade mått på ett Body Pump-pass...?!"
;-)

fredag 1 april 2011

Biverkningar av "detoxa" från socker?

Det var min mage som spökade... Är fortfarande dålig vad gäller den "fronten" *S* men känner mig inte så dålig i övrigt idag. Kan man bli kass i magen av att "detoxa" sig från socker...?

Det blev ju, som sagt, inte träning igår och jag tyvärr inte kan idag, då sambon bokat in andra trevligheter så här på fredag eftermiddag/kväll, så får det bli en sväng till gymmet imorgon istället (om kroppen fortsätter åt rätt håll förstås).
I brist på annat (och sugen på träning) körde jag några små övningar här hemma istället.

Plankan: 75 sekunder.

Sidoplankan: 30 sekunder per sida.

Knäböj: 2 x 12 st

Armhävningar 2 x 12 st på tå (förstås!) ;-)

Vill bara säga att jag som knappt klarade 2 st på tå förut (!) är helt fascinerad över hur bra "utveckling" det är efter att jag började med det där: "100 st armhävningar"-programmet!!